Bamboeparket

Een speciale vorm van parket zijn bamboevloeren. Door zijn structuur met karakteristieke ‘knopen’ heeft het een geheel eigen uitstraling.De slijtvastheid van bamboevloeren is sterk afhankelijk van de afwerklaag. Bij goed onderhoud is vrijwel geen sprake van slijtage!

Hard en slijtvast

Bamboe is botanisch gezien een grassoort en groeit in een paar maanden 20 meter hoog. Na een verhoutingsproces dat 5 jaar duurt, wordt het bamboe geoogst. Door dit verhoutingsproces krijgt bamboe zijn voor parket belangrijke eigenschappen: hard en slijtvast. Voordelen van bamboe zijn de bijzondere en natuurlijke uitstraling en het feit dat voor de vloer geen boom is gekapt!

Verschillende typen

Bamboeparket is te verkrijgen in diverse soorten, van tapis tot massieve delen, in de kleuren naturel en caramel.

Hoogkant project

Voor alle onbehandelde bamboevloeren geldt, dat ze kunnen worden afgewerkt met zowel parketlak als vloerolie (olie / was systeem).

Onderhoud

Zorg in ieder geval voor een goede schoonloopmat, want zand en vuil onder uw schoenen vormen een schuurmiddel waartegen geen enkele vloer is opgewassen. Regelmatig onderhoud is nodig voor een lange levensduur van de bamboevloer.Beschadigingen aan een bamboevloer zijn op termijn niet te vermijden, maar vormen geen afbreuk aan de natuurlijke uitstraling van de vloer. De bamboevloer kunt u behandelen met parketpolish, die ervoor zorgt dat er een beschermende laag ontstaat.U kunt kiezen voor een bamboevloer afgewerkt met een vloerolie, die u kunt onderhouden met een daarvoor speciaal ontwikkeld onderhoudssysteem op basis van kokos en sojavetten. Bij een goed en periodiek onderhoud, kun je spreken van een slijtvaste vloer met een lange levensduur.

Voordelen bamboevloer

  • Slijtvast en hard materiaal
  • Zeer stabiel
  • Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Ecologisch verantwoord product
houten vloer Tiel

Kom bij ons langs

van Voordenpark 9b

3501 KP Zaltbommel

T :0418 54 0084

Houten vloer Tiel

Direct contact

=