Lamelparket

Lamelparket is in het algemeen een kant en klare parketvloer, in totaal ± 10 tot 15 mm dik, die bestaat uit drie lagen.

Een toplaag van edel hout is verlijmd op twee kruiselings verlijmde lagen vurenhout, die het werken van de parketvloer tegengaan. De dikte van de toplaag is bepalend voor de levensduur van de vloer en varieert van 1,8 tot 4 mm.

Meestal wordt lamelparket zwevend gelegd op een (geluid reducerende) ondervloer. Lamelparket is in bijna alle houtsoorten leverbaar en is afgewerkt met lak of olie. De vloerdelen noemen wij lamellen en zijn leverbaar in 2-strook, 3-strook en breedte strook. Wij kunnen u lamelparket leveren in verschillende dikten, merken en prijsklassen en met of zonder vellingkant.

Lamelparket leggen

De vloer wordt veelal zwevend gelegd, waardoor de vloer verhuisbaar blijft. Dit betekent dat er geen vaste verbinding met de ondervloer (zandcement dekvloer of hout) bestaat. Voor warmtewering, geluidsisolatie, egalisatie en vochtisolatie dient er gebruik te worden gemaakt van een speciale tussenvloer. Deze tussenvloer kan bestaan uit onder meer multifoam of platen. Bij het leggen van de vloer hoeft de kamer niet in zijn geheel ontruimd te zijn en het leggen van de vloer neemt voor een gemiddeld woonoppervlak slechts één dag in beslag.

Houtsoorten

Lamelparket is leverbaar in diverse houtsoorten en breedtematen. Zo is er een breed strooklamel leverbaar, zoals eiken van 15 t/m 26 cm breed. De houtkeuze is zeer uitgebreid. Zo vindt u in dit assortiment onder meer Jarrah, Merbau, Ovengkol, Sapele, Afzelia, Kersen, Jatoba en Kambala. Maar ook de bekende houtsoorten, zoals eiken, maple en beuken, worden door ons geleverd.

Geluid

Een nadeel van het zwevend leggen is dat er geluiden ontstaan, doordat de vaste verbinding met de ondervloer ontbreekt. Indien men echter te maken heeft met benedenburen, bijvoorbeeld in een appartement, is het ontbreken van deze vaste verbinding een voordeel, daar de klankgeluiden met de juiste tussen vloer niet direct worden doorgegeven naar beneden liggende woonruimten.

Schuren van lamelparket

Een lamelparket met een toplaag van 4 mm kan 2 keer opnieuw machinaal geschuurd worden, waardoor er een langere levensduur ontstaat. We adviseren om het schuren door een vakman te laten uitvoeren, omdat als er teveel wordt afgehaald of het ongelijk gebeurt, dit sneller het einde van de vloer betekent.

lamelparket

Kom bij ons langs

van Voordenpark 9b

3501 KP Zaltbommel

T :0418 54 0084

lamelparket showroom

Direct contact

=