Lekker knus bij de kachel

Lekker knus bij de kachel

De zomer is bijna weer voorbij. Prachtige wolken tekenen zich af tegen de blauwe en grijze lucht. Binnen wordt het al wat fris en gaat de verwarming al zo nu en dan aan. Dat geeft een heerlijk knus gevoel.

Heeft u de verwarming alweer aan staan en heeft u een houten vloer of houten meubels in huis? Dan is het belangrijk om te voorkomen dat het hout gaat scheuren.

Zorg dat de luchtvochtigheid in huis niet onder de 50% komt

Als de verwarming aangaat, kan de luchtvochtigheid in huis flink dalen, soms wel tot 30% als er geen maatregelen worden genomen. Voor een parketvloer is een luchtvochtigheid van rond de 50-60% ideaal. De luchtvochtigheid in huis is te meten met een hygrometer. Als de luchtvochtigheid te laag is, kan er vocht aan de vloer worden onttrokken. De vloer kan dan zo droog worden dat er scheuren in ontstaan. Dit voelt u overigens ook zelf aan uw huid. Ook voor uw gezondheid is een te lage luchtvochtigheid niet goed.

Vroeger zag je bakjes aan de radiator hangen om de luchtvochtigheid toch wat hoger te houden, maar in de goed geïsoleerde huizen van tegenwoordig is dat lang niet meer afdoende. Tegenwoordig heb je prachtige

luchtbevochtigers. Deze houden zelf het luchtvochtigheidspercentage in de gaten en geven ‘pufjes’ waterdamp aan de ruimte. Hygrometers en luchtbevochtigers zijn bij ons verkrijgbaar. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Heeft u (nog) geen luchtbevochtiger en is de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant? Dan is douchen met de deur open en koken zonder de afzuigkap aan te zetten ook een manier om het vochtpercentage wat omhoog te krijgen. Maar voor het beste resultaat op lange termijn is een luchtbevochtiger het beste.

Kom bij ons langs

van Voordenpark 9b

3501 KP Zaltbommel

T :0418 54 0084

Direct contact

=